Bouwfysisch onderzoek

Bouwfysisch onderzoek

Bouwfysica betreft het onderzoeken van de eigenschappen van de gebouwde omgeving, zowel binnen als buiten. Het uitvoeren van een bouwfysisch onderzoek is van groot belang om een gezond binnenklimaat te creëren.

 

 

Binnenklimaat en buitenklimaat

Om de leefomgeving rond een gebouw te optimaliseren is bouwfysisch onderzoek nodig. Er zijn een aantal onderwerpen die meegenomen worden in een bouwfysisch onderzoek, zoals daglicht, vochtgehalte, oppervlakte, temperatuur, geluid, luchtkwaliteit en ventilatie. Deze onderwerpen hebben allemaal invloed op de kwaliteit van het binnenklimaat. Door deze onderwerpen te onderzoeken binnen een bouwfysisch onderzoek kan het binnenklimaat worden geanalyseerd en verbeterd. Dit verhoogt de leefbaarheid binnen het gebouw.

 

Installaties

Om een gezond binnenklimaat te waarborgen worden binnen bouwfysisch onderzoek naast de bouwkundige middelen ook installaties ingezet. Samen met de installateur optimaliseren wij uw pand, zodat er een aangenaam en gezond binnenklimaat tot stand komt. Zo brengen wij de comfort terug in uw woning of pand.

 

 

Bouwfysisch onderzoek

Twijfelt u aan de kwaliteit van het binnenklimaat van uw woning of pand? Heeft u advies nodig op gebied van een van deze bovenstaande aspecten? Wilt u uw binnenklimaat verbeteren of controleren? Neem dan contact op met BK bouw- & milieuadvies. Wij kunnen voor u een volledig bouwfysisch onderzoek uitvoeren en nemen daarmee alle zorg uit uw handen.

 

 

Met al uw vragen over een gezond binnenklimaat en buitenklimaat en hoe wij een bouwfysisch onderzoek uitvoeren kunt u contact opnemen met Ronald van den Bout. Hij gaat samen met u op zoek naar de oorzaak én de oplossing!

Contact

Ronald van den Bout

ronald.vandenbout@bkingenieurs.nl

Ronald van den Bout

bouwkundig adviseur
IK WIL MEER WETEN OVER BOUWFYSISCH ONDERZOEK
Licht, verkeerslawaai, luchtonderzoek, vocht, geluidwering, warmte

Relevante diensten