Bouwkundige opname

Bouwkundige opname

BK Bouw- en Milieuadvies is gecertificeerd voor de BRL5024; het procescertificaat voor het uitvoeren van bouwkundige vooropnamen. Bouwkundige opnames worden, met behulp van ons eigen opnamesysteem, conform deze certificering uitgevoerd.  

 

Bouwwerkzaamheden met zwaar materieel zorgen voor trillingsbelasting. Dit kan zorgen voor schade. Bij een schademelding zorgt de rapportage van een bouwkundige vooropname voor een snelle afhandeling.

 

Bouwkundige vooropname

Een bouwkundige vooropname of bouwkundige nulmeting wordt de staat van een bouwwerk vastgelegd. De bouwkundige opname wordt verricht door onze bouwkundig experts. Bij de vooropname wordt de buitenkant en eventueel de binnenkant van de gebouwen rond de projectlocatie vastgelegd in een straal van 30 tot 50 meter.

 

Werkwijze en rapportage

Bij bezoek wordt er een fotorapportage gemaakt met een inventarisatie van de aanwezige gebreken. Het digitale opnamesysteem verwerkt deze bevindingen na de opname per opnamelocatie in een overzichtelijke rapportage. Deze kan eenvoudig worden verzonden naar de eigenaar van de woning of het gebouw en naar de opdrachtgever.

 

Trillingsmeting

Trillingen verplaatsen zich middels frequenties via de grond naar de funderingen en kan zo veel schade veroorzaken aan de grond van het gebouw. Het is ook mogelijk om bij BK Bouw- en Milieuadvies een trillingsmeting uit te laten voeren. Wij zijn gecertificeerd voor de BRL5023; het procescertificaat voor het meten van trillingen. Wij meten met onze eigen meetsystemen conform deze certificering en de SBR Richtlijnen. Het is aan te bevelen om tijdens het project de trillingen te meten. Zo kan op tijd gereageerd worden, zodat u niet met hoge schadeclaims komt te zitten.

 

Bouwkundige tussenopname

Een tussenopname is verstandig wanneer werkzaamheden in verschillende fases en door verschillende partijen worden uitgevoerd. Zo dient de tussenopname als een eindopname van de eerste fase en als vooropname voor de volgende fase van de werkzaamheden. Op deze manier is goed te monitoren wie er eventuele schade heeft veroorzaakt en kan er op tijd worden ingegrepen om de negatieve gevolgen te voorkomen of te beperken.

 

Bouwkundige na-opname

Na afronding van een project wordt bouwkundige staat van een gebouw in de directe omgeving opnieuw beoordeeld. De na-opname wordt vergeleken met de vooropname, waarna wij onze opdrachtgever advies geven.

 

Wilt u een bouwkundige opname laten uitvoeren? BK bouw- & milieuadvies lost uw vraagstuk op. Neem contact op met Erik van Herk!

bouwkundige opname

Contact

Erik van Herk

erik.vanherk@bkingenieurs.nl

Erik van Herk

bouwkundig adviseur
IK WIL MEER WETEN OVER BOUWKUNDIGE OPNAMEN

Relevante diensten