Omgevingsmanagement

Omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement is het aangewezen hulpmiddel om een complex project waarmee veel verschillende belangen zijn gemoeid, soepel te laten verlopen. Het is een aanpak waarmee conflicten met de omgeving worden voorkomen en tegelijkertijd wordt gebouwd aan een goede relatie met de belanghebbenden.

 

Omgevingsmanagement is een betrekkelijk nieuwe term. Tijdens het project Maasvlakte 2 heeft Rijkswaterstaat de eerste echte ervaringen daarmee opgedaan. Rijkswaterstaat was niet tevreden over de wijze waarop het draagvlak werd gerealiseerd. Het leidde tot de ontwikkeling van Strategisch Omgevingsmanagement. Het Handboek Strategisch Omgevingsmanagement heeft de ontwikkeling van het vak Omgevingsmanagement verder op de rails gezet. Rijkswaterstaat erkende als één van de eersten het belang van de omgeving bij de uitvoering van projecten en heeft de rol van omgevingsmanager opgenomen als standaard (Integraal Project Management).

 

Integraal project management

Voor advies over omgevingsmanagement of inhuur van een omgevingsmanager bent u bij BK bouw- & milieuadvies aan het goede adres. Ronald van den Bout staat u graag te woord!

Contact

Ronald van den Bout

ronald.vandenbout@bkingenieurs.nl

Ronald van den Bout

adviseur
bouwmanagement

Meerwaarde: inhoudsdeskundige managers

Omgevingsmanagement is tegenwoordig in bijna alle grote projecten een belangrijk element. Er komt veel kijken bij succesvol omgevingsmanagement. BK bouw- & milieuadvies ondersteunt opdrachtgevers bij het uitvoeren van omgevingsmanagement. Onze omgevingsmanagers hebben niet alleen uitstekende communicatieve vaardigheden, maar zijn ook nog eens inhoudsdeskundig als het gaat om onder andere milieu, geluid bodem, vergunningen en externe veiligheid.

IK WIL MEER WETEN OVER OMGEVINGSMANAGEMENT

Relevante diensten