Dave van der Hulst

Dave van der Hulst

Dave.vanderHulst@bkingenieurs.nl

Dave van der Hulst

adviseur ecologie

7 vragen aan…
Dave van der Hulst

  1. Zou je eens wat over jezelf willen vertellen?

Zeker! Ik ben Dave, sinds eind 2020 werkzaam bij BK bouw- & milieuadvies. Ik heb Biologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden, gevolgd door een Master Forest and Nature Conservation aan Wageningen University & Research. Hier heb ik mij gespecialiseerd in ecologie en management.

 

Ik ben van mening dat natuurbehoud een erg belangrijk onderwerp is. Met dit doel heb ik in Zuid-Afrika meegeholpen om neushoorns te beschermen tegen stropers. Ook heb ik tijdelijk gewerkt als veldmedewerker voor vleermuisonderzoek. In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek, speel ik piano, maak ik een mooie wandeling of kijk ik een (ont)spannende game of serie!

 

  1. Jij en BK bouw- & milieuadvies; hoe is dat ontstaan?

Ik zag op Indeed dat BK bouw- & milieuadvies een ecoloog zocht. De functie sprak mij aan en dus heb ik gesolliciteerd. De rest spreekt voor zich!

 

  1. Wat vind je het leukste aan het werken bij BK bouw- & milieuadvies?

Het leukste aan mijn werk vind ik het veldwerk en dan met name het vleermuisonderzoek. Je weet nooit wat je precies tegenkomt op locatie. Ik ben al op een aantal mooie en interessante locaties geweest!

 

  1. Wat is jouw leukste project? Vertel hier eens iets over.

Het project Gnephoek in Alphen aan den Rijn komt in mij op. In deze polder heb ik een quickscan uitgevoerd van een erg mooi gebied met veel diversiteit in zowel flora als fauna. Dit is niet bepaald gebruikelijk in steden, wat het een extra mooi project maakte.

 

  1. Wat is je grappigste herinnering bij BK bouw- & milieuadvies?

Tijdens een passende beoordeling in de Dordtse Biesbosch (bijna) omver gelopen worden door een heleboel nieuwsgierige schapen, haha!

 

  1. Hoe zou je de cultuur bij BK bouw- & milieuadvies omschrijven?

Er heerst een open en prettige werksfeer. Iedereen staat open om elkaar bij te springen als dit nodig is en er is altijd tijd voor een lolletje!

 

  1. Waar kom je iedere morgen je bed voor uit?

Voor een heerlijk uitgebreid ontbijt! 😉

 

Dave

BK Bouw en Milieuadvies - Teamfoto

Ben jij Dave’s nieuwe collega?

Ben jij op zoek naar een divers werkveld? Wil je graag locaties bezoeken en veel verschillende ecologische projecten draaien? Dan is ecologie bij BK bouw- & milieuadvies wat voor jou!

 

Ecoloog zijn bij BK bouw- & milieuadvies betekent veel divers werk: een Habitatstoets uitvoeren, effecten onderzoeken van bedrijfsactiviteiten op flora en fauna, quickscans, natuurtoetsen… allemaal onderdelen van jouw werk! Je draagt jouw eigen projecten, vanaf offerteaanvraag tot facturatie. Je kunt aan de slag gaan in Dordrecht, Nieuwegein of Velserbroek. Samen met Nadine, Suzanne, Annemijn en Dave werk je aan uitdagende projecten!