Gerben Kalkman

Gerben Kalkman

gerben.kalkman@bkingenieurs.nl

Gerben Kalkman

adviseur ecologie & stikstof

Mail je vraag naar Gerben of bel Gerben direct:

088 321 27 81

7 vragen aan…
Gerben Kalkman

 1. Zou je eens wat over jezelf willen vertellen?
  Als kind woonde ik in Doesburg, een dorp langs de IJsel. Al op jonge leeftijd wilde ik weten wat de bron van de rivier is, waarom er dijken liggen en bovenal: wat er rondvliegt en rondkruipt.Die interesse heeft mijn studierichting bepaald en thans ben ik een professional met meer dan 30 jaar ervaring in de ruimtelijke ontwikkeling, projectmanagement en ecologie.

 

 1. Wat houdt ecologie bij BK bouw- & milieuadvies precies in?
  Ecologie en ruimtelijke planvorming hebben veel met elkaar te maken. Het gaat om realisatie en/of verlies van biodiversiteit. Alle milieuaspecten in samenhang beschouwen, dat is wat wij doen!

 

 1. Wat houdt jouw functie verder in?
  Ik zorg verder voor de aansturing van interdisciplinaire projectteams en vorm hierdoor een brugfunctie tussen de verschillende (vak)afdelingen. Doordat ik al zo’n tien jaar werkzaam ben bij BK ingenieurs en BK bouw- & milieuadvies, kan ik adviseren bij het ontwerpen, construeren en realiseren van de projecten.

 

 1. Wat is jouw leukste project? Vertel hier eens iets over.
  Een vrij nieuw fenomeen in Nederland zijn de natuurbegraafplaatsen. Over de dood denken wij in Nederland niet graag na, terwijl dat in andere culturen veel meer verweven is met het leven. Inmiddels wil meer dan 20% van de Nederlanders begraven worden in een bos of ander mooi landschap, in plaats van in een rijtje op de reguliere begraafplaats liggen of worden gecremeerd. Trots ben ik op mijn rol als projectmanager, in het opstellen van het bestemmingsplan, inclusief onderzoeken voor de eerste natuurbegraafplaats te Eext en Geestmerloo (’t Hillig meer) in Alkmaar, die in oktober 2020 geopend is.

 

 1. Wat is je leukste herinnering bij BK bouw- & milieuadvies?
  Onze teamuitjes, maar daar ga ik niet in detail op in (iets met hottub en iets teveel wijn).

 

 1. Hoe zou je de cultuur bij BK bouw- & milieuadvies omschrijven?
  Collegiaal, betrokken collega’s, serieus én vol humor.

 

 1. Waar kom je iedere morgen je bed voor uit?
  Als ecoloog doe ik veel nachtonderzoek naar vleermuizen, die soms de hele nacht duren. Dus in die zin kom ik liever ’s middags mijn bed uit😉. Verder natuurlijk voor leuke projecten voor mensen die beroep doen op onze kennis en vaardigheden.

 

Gerben

BK bouw- en milieuadvies team

Ben jij Gerben’s nieuwe collega?

Ben jij op zoek naar een divers werkveld? Wil je graag locaties bezoeken en veel verschillende ecologische projecten draaien? Dan is ecologie bij BK bouw- & milieuadvies wat voor jou!

 

Ecoloog zijn bij BK bouw- & milieuadvies betekent veel divers werk: een Habitatstoets uitvoeren, effecten onderzoeken van bedrijfsactiviteiten op flora en fauna, quickscans, natuurtoetsen… allemaal onderdelen van jouw werk! Je draagt jouw eigen projecten, vanaf offerteaanvraag tot facturatie. Je kunt aan de slag gaan in Dordrecht, Nieuwegein of Velserbroek. Samen met Nadine, Suzanne, Dave en Gerben werk je aan uitdagende projecten!
BEKIJK DE VACATURE VOOR ECOLOOG!