Scheurwijdtemeting

Scheurwijdtemeting

Wanneer objecten rond uw projectlocatie met een trillingsgevoelige fundering of die in in een slechte staat verkeren ernstige gebreken vertonen, dienen deze objecten goed in de gaten te worden gehouden. Naast een bouwkundige vooropname en trillingsmetingen aan de fundering van het pand kunnen aanvullend hierop meters worden geplaatst op bestaande scheuren om de scheurwijdtemeting uit te voeren.

 

De scheurwijdtemeters worden bevestigd aan weerszijde van een bestaande scheur. De sensor registreert afwijkingen in de breedte van de scheur waarop alarmering plaatsvindt. Op basis van scheurwijdte metingen kan worden aangetoond dat een bestaand scheur niet is vergroot en kan tijdens de activiteiten snel worden gehandeld om toename van het schadegeval te voorkomen. Ook kunnen de scheurwijdtemeters worden ingezet bij de monitoring van zettingen en het uitzetten en krimpen van materialen ten opzichte van andere materialen.

Breedte schuur meting

Scheurwijdtemeting uit laten voeren?

Wilt u schade aan objecten rond uw projectomgeving voorkomen? Laat dan een scheurwijdtemeting uitvoeren! Door de scheur te meten en dit tijdig te melden kan u deze schade voorkomen. Neem dan snel contact op met Erik van Herk!

Contact

Erik van Herk

erik.vanherk@bkingenieurs.nl

Erik van Herk

adviseur trillingen
IK WIL MEER WETEN OVER SCHEURWIJDTEMETINGEN

Relevante diensten