Trillingen

Trillingen

BK bouw- & milieuadvies stelt de bron van de trillingshinder vast en draagt oplossingen aan om trillingshinder te voorkomen of te reguleren.

 

Trillingen ontstaan, doordat een bron een kracht uitoefent op vaste materie. Trillingen worden veelal veroorzaakt door (spoor)wegverkeer of industrie. Personen, maar bijvoorbeeld ook laboratoria of computercentra kunnen hiervan last ondervinden.

 

Anders dan bij geluid, vindt de overdracht van trillingen niet plaats via de lucht. Trilling plant zich voort in de bodem. Hoewel de sterkte afneemt naarmate de afstand tot de bron groter wordt, kan deze elders hinder of zelfs schade opleveren. Denk daarbij aan scheuren in muren en in het ergste geval instorting.

 

Verkeer dat over een oneffen wegdek rijdt, veroorzaakt bijvoorbeeld trillingen. De aard van deze trilling is afhankelijk van het type voertuig en de belading, de rijsnelheid en de vorm van de oneffenheden. In de industrie onderscheiden we een variëteit aan trillingsbronnen met zeer verschillende trillingskenmerken, zoals stansmachines, motoren in onbalans, intern transport, storten van zware materialen et cetera.

 

Neemt u gerust contact op met Ronald van den Bout voor advies of informatie, hij is u graag van dienst.

Contact

Ronald van en Bout, adviseur BK bouw- & milieuadvies

ronald.vandenbout@bkingenieurs.nl

Ronald van den Bout

adviseur
trillingsmeting

Trillingsmeter huren?

Het is mogelijk om voor langere of kortere tijd bij BK bouw- & milieuadvies een trillingsmeter te huren. De gegenereerde data kunnen wij op afstand uitlezen en voor u analyseren. Voor informatie neemt u contact op met Ronald van den Bout.

IK WIL MEER WETEN OVER TRILLINGEN

Relevante diensten

Bouw, Milieu, Technisch onderzoek
Bouw, Milieu, Technisch onderzoek