Trillingsmeting

Trillingsmeting

Trillingen ontstaan doordat een bron een kracht uitoefent op vaste materie. De oorzaak van trillingen ligt vaak bij industrie of werkverkeer. Personen, maar ook gebouwen kunnen last ondervinden van trillingen. BK bouw- & milieuadvies stelt de bron van de trillingshinder vast en draagt oplossingen aan om trillingshinder te voorkomen, te reguleren of te reduceren.

 

Anders dan bij geluid, wat via lucht wordt verplaatst, planten trillingen zich via de bodem voort. Dit levert hinder of zelfs schade op. Denk daarbij aan scheuren in muren en in het ergste geval instorting. Zwaar verkeer in een woonwijk veroorzaakt bijvoorbeeld trillingen, doordat het over een oneffen wegdek rijdt. De aard van deze trilling is afhankelijk van verschillende variabelen, zoals het type voertuig, de belading, en de rijsnelheid. In de industrie onderscheiden we een variƫteit aan trillingsbronnen met zeer verschillende trillingskenmerken, zoals stansmachines, motoren in onbalans, storten van zware materialen et cetera.

 

Trillingsmeting en trillingsanalyse

Om erachter te komen of de trillingen schade veroorzaakt in de nabije omgeving, kan BK bouw- & milieuadvies een trillingsmeting uitvoeren. Door bijvoorbeeld trillingsmetingen te doen en trillingsmeters op te hangen kan er gekeken worden of de trillingen schade veroorzaken aan uw pand of woning. Door een trillingsmeting uit te voeren kan u veel geld aan schadeclaims en schade besparen.

 

Wilt u een trillingsmeting/trillingsonderzoek uit laten voeren of wilt u een trillingsmeter huren? Neem dan snel contact op met Erik van Herk! Door zijn jarenlange ervaring met trillingsmetingen kan hij u een oplossing bieden die past binnen uw vraagstuk.

Contact

Erik van Herk, adviseur BK bouw- & milieuadvies

erik.vanherk@bkingenieurs.nl

Erik van Herk

adviseur trillingen
trillingsmeting

Trillingsmeter huren?

Het is mogelijk om voor langere of kortere tijd bij BK bouw- & milieuadvies een trillingsmeter te huren. Hiermee kan een trillingsmeting uitgevoerd worden. De gegenereerde data uit de trillingsmeter kunnen wij op afstand uitlezen en voor u analyseren. Neem contact op met Erik van Herk voor meer informatie over de mogelijkheid om een trillingsmeter te huren!

Relevante diensten

Bouw, Milieu, Technisch onderzoek